Tips til en smertefri flyvetur med børnene

At flyve med børn kan være en udfordring i sig selv, og en endnu større udfordring når man skal flyve til en destination der ligger flere timers flyvetur langt væk. Men det kan desværre ikke undgås når man skal på ferie. Derfor får du her vores bedste tips til, hvordan du overlever flyveturen.

  1. Mental forberedelse

Forbered dig selv mentalt før rejsen. Det hjælper næsten altid når man på forhånd er forberedt på, hvad der kan komme en i møde. Dyb indånding! Det skal nok gå.

2. Stress ikke

Et rigtig godt tip er, at tage det hele med ro. Det nytter ikke noget at stresse over ting før flyafgangen da børn som regel godt kan mærker det og vil muligvis reagere negativt på det. Modsat vil du hjælpe dem med at slapper af og få en rigtig god start på ferien, hvis du også virker afslappet.

3. Forbered dig til rejsen

Nøglen til, at flyveturen kommer til at gå så smertefrit som muligt er forberedelsen. Forbered dig grundigt og sørg for eksempel for, at børnene har spist før I tager ud til lufthavnen. På den måde får du mere tid ude i lufthavnen og den tid kan bruges til at snakke med børnene om de spændende ting I nu skal opleve. Hvis de ikke har været ude at flyve endnu kan I snakke om alt det der nu skal ske, fra flyvemaskinen til destinationen og ferien generelt. Jo mere energi de får brugt på det inden afrejsen, jo mere kan de slappe af og falde til ro ombord på flyet

4. Sørg for underholdning

Det kan sagtens tænkes at du har en regel om, at dine børn skal bruge så lidt tid som muligt på en iPad, men når det kommer til en lang flyvetur så er en iPad med spil en rigtig god idé. Det er også anbefalingsværdigt at tage barnets yndlingslegetøj med, eller noget der kan holde barnet beskæftiget, som for eksempel en tegneblok.

5. Sørg for at både du og børnene får drukket vand

Både du og børnene skal få rigeligt med væske i flyet. Luft ombord er så tør og kan udtørre slimhinderne og skabe en mindre irritation i øjne og næse. Det gælder både børn og voksne.

6. Tryk i ørerne

Vi FÅ  TRYK I ØRERNE, BÅDE UNDER FLYETS START OG LANDING. DET KAN VÆRE RET UBEHAGELIGT, ISÆR FOR YNGRE BØRN SOM IKKE VED, HVORDAN DE SKAL HÅNDTERE DET. DET ER DESVÆRRE IKKE NOGET DER KAN FORHINDRES, MEN DU KAN GØRE TING FOR AT GØRE DET BEDRE OG MINDRE SMERTEFRIT FOR BØRNENE. HVIS DU REJSER MED SMÅ BØRN ER DET EN RIGTIG GOD IDÉ AT AMME DEM ELLER GIV DEM VÆSKE AF ENTEN KOP ELLER FLASKE. REJSER DU MED ÆLDRE BØRN KAN DE NORMALT GODT KLARE SIG MED EN KARAMEL ELLER ET TYGGEGUMMI.

7. Snacks under flyveturen

Vi kan varmt anbefale at du ikke giver dine børn slik og søde sager under rejsen. Det er nemlig bevist at det kan gøre dem hyperaktive og på et fly har de ingen mulighed for at komme af med energien. Det bedste du kan gøre i stedet for er, at tage en madpakke med som du har forberedt på forhånd. Noget frugt, nogle grøntsager eller nogle nødder er det bedste du kan pakke i madpakken, da det kan spises som en snack. Du kan eventuelt lave en aftale med dine børn om, at I allesammen først kan få slik og sodavand når I er nået frem til jeres destination.

8. Gå frem og tilbage på gangen

Det kan sagtens være, at dine børn ikke kan falde til ro på trods af de sunde snacks og din forberedelse. Hvis dette er tilfældet er der desværre ikke andet at gøre, end at du rejse dig og går frem og tilbage  gangen på  med dem. Det sidste du skal tænke på er hvad dine medpassagerer tænker, hvis dit barn begynder at græde og ikke kan falde til ro. Fokuser i stedet for på at trøste dit barn.

Udover disse 8 tips til flyveturen har vi kun et sidste tip: Nyd det! Flyveturen er også en del af ferien og den skal man også huske at nyde og få så meget som muligt ud af!

Rigtig god ferie!