De bedste feriemål når man rejser med børn

Åh ferie! Er der noget bedre end at tage på ferie? Om det er sommerferie, skiferie, vinterferie eller blot en weekend i en europæisk storby – at tage på ferie er det bedste!

 

Jeg føler allerede at man glæder sig og går i “feriemode” fra planlægningen og det at have noget at se frem til gør det bare noget nemmere at kæmpe sig igennem hverdagen. På mig har det samme effekt ligemeget om det er en længere ferie til en helt ny destination eller en weekend i en yndlings storby. Bare det at komme væk fra det man kender giver en følelse af frihed. Det at kunne tælle ned til rejsen giver en helt speciel spænding og overskud. Sidst men ikke mindst det at lave ferieplaner; alt fra museum besøg, lokale delikatesser der skal smages, lokale festivaler man måske bliver så heldig at opleve til de bedste restauranter. Jeg elsker det!

 

Når det er sagt, så kan en ferie også være en udfordring når man skal rejse med små børn. Det bliver der snakket om her på siden og vi sætter stor fokus på, hvad der skal pakkes, huskelister, guides og det at rejse med børn generelt. Indtil da, har vi lavet en liste over de 10 bedste feriemål i verden (efter vores mening), når man skal rejse med små børn. Uanset om du ønsker en afslappende ferie for hele familien, eller om du leder efter noget lidt mere eventyrligt, er der et sted for alle på denne liste. God fornøjelse 🙂

 

  1. Kerala, Indien

 

Kerala tilbyder en ægte indisk oplevelse i et mere håndterbart tempo for familier med babyer eller små børn. I kan starte ferien i Fort Cochin; et lille, afslappet kvarter af Kochi. Her finder I også gode hoteller og restauranter. De fredelige Kerala backwaters kan nemt nås på en dagstur herfra, men du kan også overnatte langs de fredfyldte vandveje på en husbåd lavet af træ og palmeblade. Lyder det som noget for dig vil vi anbefale at du starter fra Alappuzha (Alleppey) eller Kumbakonam. Børnene vil også elske statens nationalparker, da der blandt andet er elefant spotting i Periyar Wildlife Sanctuary, og rejser du med teenagere der er klar på lidt eventyr, finder I bambus rafting.

 

 

2. Maribor, Slovenien

 

Det kan godt være, at Slovenien er et lille land, men det er virkelig oplagt til familierejser. Du kan starte ferien i Slovenien med at leje en bil og køre nordpå fra hovedstaden Ljubljana til Maribor, en skøn by der kun ligger et stenkast væk fra aktiv underholdning for alle aldre. Du kan leje en kano og opleve byen gennem floden Drava om sommeren og om vinteren er der skiløb i den nærliggende resort Pohorje. Vi kan også varmt anbefale at du oplever resorten Pohorje om foråret- der finder du nemlig en enkel kælkebane, der kører ned langs skiløjperne med op til 50 km i timen.

 

3. Puglia, Italien 

 

 

Vi starter med et billede af Puglia. Vi er sikre på, at hvis Puglia ikke var på listen over dine næste feriedestinationer, så er byen kommet det nu! Der er bare så smukt! Og behøver vi overhovedet at nævne den italienske mad og de lækre, lokalproducerede vine?

 

Puglia ligger på “hælen” hvis man forestiller sig Italien som en støvle og er et super godt valg til en familieferie i solen. Der er så mange uberørte strande og Salento-halvøen er virkelig et højdepunkt som man ikke må gå glip af og badebyen Otranto med sit smukke slot en meget oplagt base når man rejser med familien. Landsbyerne har også en helt unik charme, ikke mindst på grund af de magiske “trulli” – børnene vil elske at spotte disse små, kalkstenshuse med de trekantede tage, som er til at se i hele regionen. Vi synes også at UNESCO-beskyttede Alberobello er værd at anbefale. Byen er fuld af trulli – du kan endda booke dig ind og overnatte i en for en ekstra original og sjov oplevelse!

 

 

4. Monteverde, Costa Rica

 

Costa Rica er verdens bedste destinationer når det kommer til øko- og eventyr turisme og Monteverde-området et rigtig godt eksempel på dette. Omkring halvdelen af de beskyttede områder bevares som “Bosque Eternal de los Niños” (“Børnenes evige regnskov”), et meget stort beskyttet område med både regnskov og grøn skov, med masser af muligheder for dyre spotning. Som du sikkert ville forvente er der masser af udendørs aktiviteter; vandreture, camping og ridning er nogle af de mest anbefalingsværdige. Nærliggende Monteverde Cloudforest Biological Reserve tilbyder endnu flere uberørte skove og eventyr aktiviteter, mens Reserva Santa Elena endda har kørestolsvenlige stier i skoven.

 

5. Edinburgh, Skotland

 

Den skotske hovedstad er lille nok til at gå trygt rundt i med børn og tilbyder en række sjove og uddannelsesmæssige aktiviteter for hele familien. Noget der dog virkelig gør at Edinburgh skiller sig ud er byens festivaler; der er tolv store festivaler i løbet af året, blandt andet den berømte “Fringe” festival. Hvis du ikke tager dertil under festivalen sæsonen, kan vi varmt anbefale Camera Obscura, som er perfekt til sjove familiebilleder. Sidst men ikke mindst skal vi  selvfølgelig også nævne “Museum of Childhood”, hvor du kan blive utrolig nostalgisk og mens børnene får mulighed for at lære om børn i fortiden og se og lege med et fantastisk udvalg af legetøj og spil.

 

 

 

6. Florida, USA

 

Ingen destination slår Florida når det kommer til forlystelsesparker, men selv om Orlando måske ikke er din idé af en perfekt ferie, skal du endelig ikke undgå “Sunshine State”. I det nordøstlige kan du køre til stranden i Daytona, eller få en unik oplevelse  på Shuttle Launch Experience på Kennedy Space Center Visitor Complex. For noget lidt mere fredfyldt vil børn blive fascineret af alligatorer i den subtropiske ørken Everglades National Park, eller du kan tage videre op ad kysten til Tampa Bay og nordvest for at svømme sammen med manater i Crystal River!

 

 

 

7. Reykjavík, Island

 

Dette unikke landskab af sjælden geologisk skønhed føles helt levende – fuld af vandfald som ligner at de springer frem for første gang og ikke mindst Nordlysene der danser rundt i himmelen. Du kan nemt opleve meget på dagsture i den børnevenlige hovedstad, Reykjavik. Kredsløbet “Golden Circle” er veletableret, mens turen til “Blue Lagoon” også er en simpel men spændende udflugt. At bade i den sidstnævntes varme vand, mens damp stiger rundt omkring, vil få især børnene til at føle, at de er kommet ind i en anden verden. Du kan også minde børnene om, at Island er hjemsted for Huldufólket, skjulte og magiske skabninger som er usynlige for det menneskelige øje. Troen på dem er så stærk i Island, at byggeprojekter er blevet rykket andre stedet hen for at undgå deres formodede levesteder.

 

 

 

8. Antalya, Tyrkiet

 

Antalya, som ligger i det sydlige Tyrkiet, er fyldt med aktiviteter der kan holde hele familien underholdt. Bag Konyaaltı-stranden ligger Antalya Aquarium (som også har en 4D-biograf), Wildpark (med fokus på insekter og reptiler) og, for børnene der virkelig ikke kan klare varmen, en indendørs snepark. Lige ved siden af ligger Antalya Minicity, hvor man kan se genskabelser (på en 1:25 skala) af nogle af Tyrkiets mest ikoniske vartegn. Legetøjsmuseet i Antalyas havn er også en sjov alternativ til stranden.

 

 

9. Wales, England

 

Det er svært at anbefale et enkelt sted som base i Wales – landet er nemlig fyldt med familievenlige feriesteder. Pembrokeshire har smukke strande og en robust kystlinje som er perfekt til udforskning, uanset om du vil tage en tur langs Coast Path eller opleve noget anderledes med noget coasteering eller kajakroning. Op i den nordlige del af Wales ligger der også eventyrlige destinationer som Zip World og Bounce Below. Vi kan virkelig anbefale Bounce Below, hvor du finder en række trampoliner som ligger inde i underjordiske huler – det vil med sikkerhed gøre børnene rigtig glade!

 

 

 

10. Maldiverne

 

Du forbinder måske Maldiverne med en bryllupsrejse destination, men dette skal ikke forhindre dig i, at tage dertil med familien. De fleste resorts er børnevenlige – vi kan dog anbefale at du lige tjekker det på forhånd for en sikkerheds skyld, for at undgå at I kun er omgivet af nygifte par. Lej en hytte på stranden, så  børn kan tilbringe flere timer i det hvide sand, hoppe i bølgerne og snorkle i vandet. Mange øer har svømmebassiner og tilbyder strandspil, kajakudlejning og ture hvor man kan se delfiner, samt dykkerkurser for ældre børn.